WordPress

WordPress er kanskje det aller mest kjente publiseringssystemet på nettet. Det er et verktøy som brukes for å publisere på nettsteder som oppdaterer innholdet svært ofte, og blir vanligvis knyttet til bloggere. Det er et innholdsstyringssystem som er skrevet i programmeringsspråket PHP og som benytter seg av MySQL-database som har høy ytelse og er enkel å bruke.

wordpress_278693759Publiseringssystemet har enkelte egenskaper som gjør det til ett av de beste på markedet. Det genererer standard HTML- og CSS-koding, har en integrert lenke-funksjon, en logisk struktur, gir mulighet for utvidelser, har mange mulige kategorier, har typografiske filtre og mye mer. Det er enkelt å bruke WordPress til andre nettsteder enn bare blogger, som for eksempel nettbutikker og små nettaviser.

Det aller beste med WordPress er at det er gratis. Man installerer det enkelt på en web-server, og kommer raskt i gang med nettsiden. Du kan også velge mellom en rekke ulike tema for nettsiden din slik at du selv slipper å kode design og lignende på siden.

I 2015 var det mer enn 23 % av de aller største nettsidene i verden som benyttet seg av WordPress. Det er over 60 millioner nettsteder som er basert på systemet, og det er en god egenskap å ha forsøkt seg i det velkjente publiseringssystemet.