»

Kurs innen webdesign

Dersom du ønsker å lage din egen nettside, kan det være nyttig å melde seg på et kurs i webdesign. Det kan gi deg de grunnleggende kunnskapene og verktøyene som du behøver for å lage en brukervennlig og god nettside. På kurs i webdesign lærer man å utforme nettsider, sette dem opp og administrere nettsiden. Du kan også lære å lage webapplikasjoner.

webb design_173239280Mange av kursene innen webdesign som tilbys fokuserer på enkelte elementer ved byggingen og designet av en nettside. Noen kurs fokuserer for eksempel på HTML og CSS, som innebærer en forklaring av hvordan man skal bruke HTML til å få struktur på innholdet på nettsiden, og hvordan CSS formaterer innholdet på nettsiden. Mange av disse kursene passer for nybegynnere, men noen av kursene er laget for folk som har syslet litt med webdesign tidligere.

Det er også mange kurs i responsiv webdesign, altså hvordan nettsiden tilpasser seg ulike skjermer, eller universell utforming, hvordan nettsiden skal kunne brukes av alle. Det finnes også kurs i spesifikke programmer som kan hjelpe ved å skape helhet på nettsiden, som for eksempel Adobe Photoshop og Illustrator.

Det er enkelt å ta et kurs innen webdesign. Et enkelt Google-søk viser at det er mange tilbydere flere steder i landet, og man kan også for eksempel ta et kort nettstudium på deltid, gjennom for eksempel NKI. Du kan også studere webdesign og IT på de aller fleste universitetene og høyskolene i landet.